НАЙ-ГОЛЯМАТА ВИДЕО ИГРА НА СВЕТА

„Най-голямата видео игра на света“ е проект на университетския преподавател от Филаделфия Франк Лий. Докато си карал колата по улицата, професор Франк решил, че ще е супер готино да се направи огромна видео игра с LED светлините на един от небостъргачите в центъра. „Сира Център“ е висок 130 метра, но дава възможност за много малка резолюция – само 20х23 пиксела. Франк Лий първо видял в мечтите си как падат Tetris фигури, но в последствие се спрял на основна игра за проекта на Pong.
За да се подготви цялото шоу са били нужни пет години, като по-голямата част от времето е изгубено в опити да се убедят собствениците на небостъргача, че събитието ще им изгради положителен имидж. На 19 и 24 април бяха организирани два турнира по Pong, които представиха проекта на широката публика. Играчите са използвали класически аркадни контролери разположени на значително разстояние от сградата, от другата страна на градската река в парка.
Лий и екипът му са решили да не спират до тук и в момента разработват Tetris и Snake за гигантската „видео конзола“. Явно гражданите и гостите на Филаделфия ще има какво да разцъкват занапред докато пият бира в парка, а на нас ни остава да се надяваме, че някой ще направи вълка от Ну погоди! да събира яйца на НДК : )

 

Мега играта:

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *