ЧИСТО НОВ ГЕЙМБОЙ – МИСИЯТА ВЪЗМОЖНА

Този жълт красавец пристигна от Китай преди няколко дни. Успях да си купя чисто нов Game Boy Color цели 15 години след официалната премиера на конзолата. Това си е направо немислимо и ме прави много щастлив : )
Как се случи? Наскоро се сдобих с дефектен Game Boy Pocket от недобросъвестен продавач в prodavalnik.com. Бях доста разочарован и колекционерската ми краста не ме оставяше на мира. Бях готов отново да рискувам с покупка на конзола втора ръка, но реших този път да е от чужбина – там хората повече ги пазят. След двучасово търсене най-накрая попаднах на нещо крайно изненадващо. Ето показвам (кликни тук).
Добре де малко излъгах. Не е чисто нов, а е seller refurbished. Това означава, че китайчетата са го изровили от някой склад, направили са му профилактика и го продават за „нов“ (или поне това е моята теория). При всички положения показаните на картинките геймбой ми изглеждаха супер запазени, а цената им беше в пъти по ниска от подобните в ebay. Затова и не се двоумих изобщо, а се свързах с продавача. Тъй като на този сайт въпросните търгвоци lunarshopsпродават само на едро ме препратиха към официалния им онлайн магазин.
Сайтът наистина изглеждаше малко съмнителен, но вече имам солиден опит с китайски търговци и предполагах, че няма да има проблеми. Платих с Paypal цената за единична бройка – 28 $. Геймбоя пристигна за два пъти по-кратко време от описаното – само 10 работни дни. Като всяка доставка от Китай и тази пристигна в най-близкия пощенски клон и трябваше да отида да си я взема. От lunarshops бяха попълнили фактурата като „подарък“ и „кабел“, което автоматично ме беше спасило от митниците. Много прозорливо!
С две думи – страхотно обслужване.
Конзолата функционира перфектно за краткото време, в което я тествах. Ако не сте играли на GBC ви съветвам да намерите отнякъде и да опитате – тръпката наистина е много приятна. Единственото нещо, по което се забелязва, че геймбоя е рефърбишд е дисплея. Съвсем леко е захабен. Като цяло не мога да преценя дали е напълно оригинален, тъй като не съм имал GBC преди. Нямах време и да проуча. На кутията пише на японски, но на играта пише – Made in China. Дори и така покупката пак си заслужава, защото носи 100% свежо, безпроблемно и автентично геймбой изжививяване.
Малко история:
Game Boy Color е третата конзола от семейстовото след оригиналния Game Boy и Game Boy Pocket
GBCизлиза на пазара 1998 година и е напълно съвместим с по-големите си братя (можете да ползвате дискетите от оригиналния геймбой)
Nintendo продават общо над 118 милиона геймбоя (оригиналния +GB pocket + GBC) в световен мащаб
– Дисплея на GBC е 160 х 144 пиксела и има 32к цвята. Конзолата използва две AA батерии, с които издържа цели 30 часа игра!
Смята се, че 8-битовите игри достигат своя апогей като качество и производителност именно на GBC

 

 

 

 

 

2 thoughts on “ЧИСТО НОВ ГЕЙМБОЙ – МИСИЯТА ВЪЗМОЖНА”

  1. anime time says:

    Давам 20лв макс

    1. Да си знаеш says:

      За под 60лв здрав няма да намериш 2019г

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *