AVGN – ГОСПОДАРЯТ НА РЕТРО ГЕЙМИНГА

 

Той ще те върне назад в миналото,
за да играете лайняните игри, които духат яко…
По-скоро ще даде на бизон
да му пусне една диарийка в ухото.
По-скоро ще изяде изгнилия задник
на убит край пътя скункс и ще го затапи с бира.
Той е най-ядосаният геймър, който някога сте виждали!
Той е Ядосаният Маниак на Видео Игрите!
Ако се кефите на ретро игри, ако се интересувате от гейминг, ако дори някога сте се ровили безцелно из ютуб… и не знаете кой еThe Angy Video Game Nerdзасрамете се! Веднага! Засрамете се!
ТheAVGN Show е най-успешното ютуб предаване за ретро гейминг. Нещо повече AVGN е ютуб сензация, културен феномен, религия с милиони последователи, абсолютна мания.
Феновете обичaт AVGN, пишат песни за него, рисуват го. Хиляди хора си правят AVGNмаратони като гледат всичките 112 епизода, коитo са излези до момента и се разбиват от кеф. Направете си и вие един – няма да сгрешите. Но защо? Какво прави тези кратки видеа толкова специални?
Всичко започва през далечната 2004 година, когато студентът по кино и (очевидно) тотален нинтендо нърд Джеймс Ролфи решава да направи като домашен проект серия от няколко видеа, критикуващи слаби NES игри. Едва две години по-късно през 2006 приятелят му Майк Мати решава, че видеата всъщност са доста добри, прави му канал във все още неразработения ютуб под името Angry Nintendo Nerd и ги качва. Следва колосален успех! Стотици хиляди гледания за отрицателно време. Това мотивира Джеймс да задълбае още повече в образа на ядосания нърд и с помощта на Майк създава емоционалното забавление, пропито с носталгия и критицизъм наречено AVGN.
Стилът на AVGN е уникален. Той е интелигентен, забавен, проницателен и много, много ядосан. Запазената му марка е пиенето на бира и безпрецедентното псуване. Той се пали лесно и има една от най-мръсните усти в мрежата. Повечето епизоди следват обща работна концепция: „изиграване на играта, разработване на сценарии, снимки и звук, монтаж“. Джеймс сам записва как играе най-гадните игри от 80-те и 90-те, след което излива фрустрацията и гнева си по най-краеативни и оригинални начини. Често паралелно с ревюто на играта се развива и някакъв страничен сюжет, инспириран от героите или филма, по който е направена тя. Понякога в епизодите се появяват „гости“, които имитират известни образи и герои (например Фреди Крюгер и Бъгс Бъни), изиграни най-често от Майк Мати. След като от Нинтендо го погват за авторски права, Джеймс сменя първоначалното име на своето алтер его от Angry Nintendo Nerd на Angry Video Game Nerd и решава, че всъщност не е лоша идея да прави и ревюта на игри за други конзоли. Така всъщност нърдът започва да прави видео за всичко, свързано с ретро гейминга, пропити с интересна информация, културни препратки и вече познатия му уникален стил.
Самият Джеймс Ролфи е роден в Чикаго през 1980 г. и както вече споменахме е завършил кинорежисура в Университета на Филаделфия. Още като дете Джеймс прави ревюта на игри, които записва на VHSи често снима късометражни филми с приятелите си. За наше щастие намира най-добрия начин да използва талантите си и ражда любимият ни ретро гейминг герой. Въпреки налудничавия си образ Ролфи си е съвсем нормално момче, има си съпруга и дори наскоро им се роди малка нърдка. След като работиха за Screwattack и GameTrailers, Джеймс Ролфи и Майк Мати са отново независими и правят видеа за собвствения си лейбъл Cinemassacre. Големият проект, по който работят Cinemassacre в момента е пълнометражен игрален филм, а главната роля е не кой да е, а самият AVGN. 
Светът на AVGN е една малка вселена и нямам намерение да развалям с още писане удоволствието на любопитните – потопете се сами в нея. Няма да крия, голям фен съм на Джеймс и предаването. Те изиграха голяма роля за това Аркадинатора да го има и често ми служат като вдъхновение. Надявам се и вие да се наслаждавате на работата на нърда, неговите приятели и всичко покрай тях поне наполовина колкото аз.
И така. Поклон пред ГОСПОДАРЯ НА РЕТРО ГЕЙМИНГА – AVGN! Честит рожден ден, Джеймс!
Първият епизод от далечната 2004:
  
Най-гледаният епизод на AVGN:
Любимият епизод на Аркадинатора:

4 thoughts on “AVGN – ГОСПОДАРЯТ НА РЕТРО ГЕЙМИНГА”

 1. Иван says:

  Най-дивия !!!

 2. Krass says:

  Това ревю е пълен piss out of my ass!!!

 3. Arcadinator says:

  Krass, радвам се, че ти харесва : )

 4. Retro Games says:

  Love retro games so this was fun.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *