CAPCOM ПУСНАХА БОМБА

 
Преди месец на конференцията PAX East 2013 големците от Capcom пуснаха бомба и ехото все още отеква. Японците обявиха, че в момента ремастерират една от аркадните си класики… и затаете дъх… играта е … невероятната Dungeons & Dragons!
Да, точно така, класическият аркаден beat `em up + rpg Dungeons & Dragons, базиран върху едноименната борд гейм класика. Всъщност аркадната Тъмници и Дракони има две части – Tower of Doomи Shadow over Mystara, извадени на бял свят респективно 93 и 96 година. За щастие Capcom ще ремастерират и двете заедно, като новата игра ще се казва Chronicles of Mystara и се очаква да излезе този юни.
Ремастерът ще върви на Wii, Steam, PSNи XABLA. Разбира се, ще има малки промени от оригинала като например отворен мултиплеър, в който играчите влизат и излизат по време на кампания, когато пожелаят и страхотна HD графика. Както в оригинала, така и в новата игра ще може да избирате между Боец, Рицар, Джудже, Елф, Магьосник и Крадец, които разполагат с различни характеристики и магии и могат да ползват различни предмети. С напредването на играта трупате опит и се развивате, а с различни комбинации от бутони може да пускате специални удари. Какво повече ни трябва, за да се разбием от кеф?
Ето ТУК и ТУК олд скул екшън от оригиналите.
Capcom обявиха и още един ремастер за 30-тата си годишнина, но за него ще ви светна другия път.
Официален трейлър:
Интервю с продуцента:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *