66% ОТ НАСЕЛЕНИЕТО НА САЩ СА ГЕЙМЪРИ СПОРЕД ПОСЛЕДНО ПРОУЧВАНЕ

„Промяната е неизбежна – никъде това не важи повече отколкото в света на видео игрите, където трансформацията може да стане докато мигнеш с око, благодарание на заложената изначална скорост на тази дигитална медия.“

 

Това казва Майкъл Фламберг от Nielsen в увода на техния доклад за състоянието на гейм индустрията в САЩ за 2018. За девета поредна година от агенцията следят икономическите тенденции и нагласите на потребителите, които оформят най-големия пазар за игри в света.

 

Статистиките са не само любопитно четиво за геймърите, но и крайно полезна информация за хората, които правят игри. Знанието за тенденциите на пазара помага на девелъпърите да правят информирани решения в коя посока да поемат със своя продукт. Да изградят стратегия, която да им помогне да достигнат до правилните хора в морето от играчи. Девелъпърите могат по-лесно да отговорят на въпроси от рода на „За каква платформа да направим играта първо?“, „Каква е правилнита цена за играта ни?“, „На каква публика да рекламираме?“ и много други.

 

Като цяло от Nielsen отбелязват наличието на генерален растеж за индустрията. 66% от населението на щатите са геймъри спрямо 64% през 2017. Растежът идва и със своите проблеми. Огромният брой нови заглавия е безпрецедентен и хората трудно избират какво да купят и да играят – разходите за маркетинг нарастват като последствие. Макар новите социални канали и платформи да предлагат нови възможности, реално те допринасят за шума и хиперсатурацията на пазара. Забелязва се и тенденцията потребителските нужди да преминат от продуктово-ориентиран към услуго-ориентиран модел т.е. все по популярният GaaS или „игрите като услуга„.

 

Целият доклад може да прочетете ТУК.

 

Ето и някой итнересни извадки:

 

  • 66% от населението на САЩ (13г. +) са геймъри
  • 49% от геймърите предпочитат конзоли, 30% мобилни устройства, 21% персонални компютри
  • 69% от геймърите гледат съдържание свързано с игри в YouTube, 21% гледат в Twitch
  • Конзолните геймъри харчат средно по 19$ на месец, а компютърните геймъри 26.5$ на месец

 

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *